Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie
Πόσο κοστίζει μια αρθροπλαστική ισχίου; - Κόστος
Αρθροπλαστικές ΕπεμβάσειςΟρθοπαιδικές ΠαθήσειςΠαθήσεις στο Ισχίο
0

Πόσο κοστίζει μια αρθροπλαστική ισχίου; – Κόστος

Το κόστος μιας αρθροπλαστικής ισχίου στην Ελλάδα εξαρτάται από αρκετά πράγματα. Το ακριβές κόστος εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως:

  • Ο τύπος της αρθροπλαστικής που θα πραγματοποιηθεί. Οι πιο συνηθισμένες μορφές αρθροπλαστικής ισχίου είναι η ολική αρθροπλαστική και η μερικής αρθροπλαστικής. Η ολική αρθροπλαστική αντικαθιστά ολόκληρη την άρθρωση του ισχίου, ενώ η μερικής αρθροπλαστική αντικαθιστά μόνο την φθαρμένη επιφάνεια του οστού.
  • Η τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί για την επέμβαση. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές αρθροπλαστικής ισχίου, όπως η ανοιχτή χειρουργική, η ελάχιστης επεμβατικότητας χειρουργική και η ρομποτική χειρουργική. Η ελάχιστης επεμβατικότητας χειρουργική και η ρομποτική χειρουργική είναι πιο ακριβές από την ανοιχτή χειρουργική.
  • Το νοσοκομείο και η κλινική όπου θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία και οι κλινικές έχουν υψηλότερα κόστη από τα δημόσια νοσοκομεία.
  • Η διάρκεια της νοσηλείας. Η διάρκεια της νοσηλείας μετά από αρθροπλαστική ισχίου είναι συνήθως μία ημέρα, αλλά μπορεί να διαρκέσει και δύο ή τρεις ημέρες.
  • Το κόστος των εμφυτευμάτων. Τα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούνται στην αρθροπλαστική ισχίου ποικίλλουν ανάλογα με την ποιότητα και την μάρκα τους.

Στην περίπτωση που ο ασθενής έχει ιδιωτική ασφάλιση, το ασφαλιστικό ταμείο συνήθως καλύπτει μέρος του κόστους της επέμβασης. Το ποσοστό της κάλυψης εξαρτάται από τον ασφαλιστικό φορέα και το είδος της ασφάλισης.

Για παράδειγμα, ένας ασθενής που έχει ιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη 80%, θα πρέπει να πληρώσει μόνο το 20% του κόστους της επέμβασης. Το ακριβές ποσό που θα πληρώσει ο ασθενής εξαρτάται από το συνολικό κόστος της επέμβασης, το οποίο θα πρέπει να συμφωνηθεί με το ασφαλιστικό ταμείο.

Στην περίπτωση που ο ασθενής δεν έχει ιδιωτική ασφάλιση, μπορεί να έχει τη δυνατότητα να λάβει οικονομική ενίσχυση από το κράτος. Το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης για την αρθροπλαστική ισχίου παρέχει οικονομική βοήθεια σε ασθενείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν το κόστος της επέμβασης. Για να λάβει ο ασθενής οικονομική ενίσχυση, πρέπει να πληροί τα κριτήρια που ορίζονται από το πρόγραμμα.

Διαβάστε  Μυϊκές Θλάσεις: Αίτια, Συμπτώματα και Θεραπεία

Τεχνική αρθροπλαστικής: Υπάρχουν διάφορες μεθόδοι για την αντικατάσταση του ισχίου, όπως η κλασική, η ελάχιστης επέμβασης και η ρομποτική. Η κλασική μέθοδος είναι η πιο συνηθισμένη και οικονομική. Από την άλλη, η μέθοδος ελάχιστης επέμβασης είναι λιγότερο επεμβατική και προκαλεί μικρότερο τραύμα, αλλά είναι πιο δαπανηρή. Η ρομποτική μέθοδος είναι η πιο προηγμένη και προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά είναι και η πιο δαπανηρή.

Τύπος εμφυτευμάτων: Τα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούνται στην αρθροπλαστική ισχίου διαφέρουν ανάλογα με το υλικό τους, την εταιρεία και το μοντέλο.

Εμφυτεύματα από υψηλής ποιότητας υλικά είναι πιο δαπανηρά. Νοσοκομείο: Το κόστος της αρθροπλαστικής ισχίου εξαρτάται επίσης από το νοσοκομείο όπου θα πραγματοποιηθεί η επέμβαση. Τα ιδιωτικά νοσοκομεία είναι συνήθως πιο δαπανηρά από τα δημόσια.

Διάρκεια νοσηλείας: Συνήθως, η παραμονή στο νοσοκομείο μετά την αρθροπλαστική ισχίου διαρκεί μία ημέρα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να απαιτηθεί να παραμείνετε εκεί για δύο ή τρεις ημέρες. Ο ιατρός πρέπει να επιλέξει την κατάλληλη μέθοδο ανάλογα με παράγοντες όπως η ηλικία του ασθενούς, η ανατομία της περιοχής του ισχίου και άλλες σχετικές παράμετροι. Σχετικά με το κόστος της αρθροπλαστικής ισχίου, αυτό εξαρτάται από τον ασφαλιστικό φορέα και τις διαθέσιμες επιλογές.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος της χειρουργικής επέμβασης για την αντικατάσταση του ισχίου, και ως αποτέλεσμα, υπάρχουν διακυμάνσεις στην τελική τιμή της επέμβασης. Αρχικά, το είδος της αρθροπλαστικής που απαιτείται (ολική, μερική ή αναθεώρηση) έχει σημαντική επίδραση στο κόστος.

Επιπλέον, η επιλογή της τεχνικής αποκατάστασης της βλάβης είναι εξίσου σημαντική: συμβατική αρθροπλαστική, τεχνικές ελάχιστης επέμβασης MIS (όπως Direct Superior, AMIS, ASI, SuperPath), αρθροπλαστική με πλοήγηση (Navigation) ή ρομποτική αρθροπλαστική ισχίου χρησιμοποιώντας το σύστημα MAKO® (το μοναδικό εγκεκριμένο ρομποτικό σύστημα για το ισχίο), επηρεάζει επίσης το κόστος.

Διαβάστε  Παθήσεις Άνω Άκρου - Άκρας Χειρός

Επιπλέον, η επιλογή του νοσοκομείου και το είδος του δωματίου νοσηλείας (μονόκλινο, δίκλινο, τρίκλινο) παίζουν ρόλο στο συνολικό κόστος της επέμβασης. Ένας σωστός και έγκαιρος προεγχειρητικός έλεγχος πριν την εισαγωγή του ασθενούς στο νοσοκομείο μπορεί να μειώσει σημαντικά την τιμή του χειρουργείου. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν ο ασθενής έχει προβλήματα υγείας που δεν είναι ρυθμισμένα πριν το χειρουργείο και η ρύθμισή τους πρέπει να γίνει κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, τότε το κόστος μπορεί να αυξηθεί.

Για να ενημερωθείτε για το κόστος της αρθροπλαστικής ισχίου στην Ελλάδα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον θεράποντα ιατρό σας ή με ένα νοσοκομείο ή κλινική που πραγματοποιεί αρθροπλαστικές ισχίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *