Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie
Γιατί νιώθω κομμάρες ή κομμένα τα πόδια μου
Ορθοπαιδικές ΠαθήσειςΠαθήσεις στο Πόδι
0

Γιατί νιώθω κομμάρες ή κομμένα τα πόδια μου

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορείτε να αισθάνεστε κομμάρες στα πόδια σας ή να παρουσιάζετε αισθήματα δυσφορίας. Κάποιες από τις πιο συχνές αιτίες περιλαμβάνουν:

 1. Περιορισμένη κυκλοφορία του αίματος: Η περιορισμένη ροή του αίματος προς τα πόδια μπορεί να προκαλέσει αισθήματα καψίματος, μούδιασμα ή πόνο. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, όπως:
  • Αθηροσκλήρωση: Η αθηροσκλήρωση είναι μια κατάσταση όπου τα αιμοφόρα αγγεία στα πόδια σκληραίνουν και στενεύουν, μειώνοντας έτσι τη ροή του αίματος.
  • Συμπίεση νεύρων: Η συμπίεση νεύρων μπορεί να προκαλείται από τραυματισμό, εκφυλιστικές ασθένειες ή όγκους, και μπορεί να οδηγήσει σε μούδιασμα, πόνο ή αίσθημα καψίματος στα πόδια.
  • Υπερβολικό βάρος: Το υπερβολικό βάρος μπορεί να ασκεί πίεση στα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα των ποδιών, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η κυκλοφορία του αίματος και να προκαλείται μούδιασμα.
  • Διαβήτης: Ο διαβήτης μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα νεύρα των ποδιών, με αποτέλεσμα το μούδιασμα, ο πόνος ή το αίσθημα καψίματος στα πόδια.
 2. Φλεγμονώδεις ρευματικές παθήσεις: Οι φλεγμονώδεις ρευματικές παθήσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωρίαση αρθρίτιδα και η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα, μπορούν να προκαλέσουν πόνο και φλεγμονή στα πόδια, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε μούδιασμα, πόνο ή αίσθημα καψίματος στα πόδια.
 3. Παράγοντες τρόπου ζωής: Ορισμένοι παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας, η κακή στάση του σώματος και το φορέσιμο σφιχτών παπουτσιών, μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης ανακούφισης στα πόδια.

Εάν αισθάνεστε κομμάρες στα πόδια σας ή παρατηρείτε αισθήματα δυσφορίας, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν Ορθοπεδικό χειρουργό προκειμένου να εξετάσετε τον λόγο. Ο ιατρός μπορεί να πραγματοποιήσει μια φυσική εξέταση και να σας παραπέμψει για επιπλέον εξετάσεις αίματος ή απεικόνισης προκειμένου να εξακριβώσει την ακριβή αιτία.

Διαβάστε  Πόνος στον ώμο

Συχνά συνιστάται:

 • Να απώλεσετε κιλά εάν αντιμετωπίζετε υπέρβαρο ή παχύσαρκο πρόβλημα.
 • Να ασκείστε τακτικά με αερόβιες δραστηριότητες, όπως περπάτημα, τρέξιμο ή κολύμπι.
 • Να μην παραμένετε σε στάση καθήμενου για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
 • Να υιοθετήσετε ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.

Επιπλέον, είναι προτιμητέο να πραγματοποιείτε τακτικά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας για να σηκώνεστε και να περπατάτε. Εάν παραμένετε σε καθιστή θέση για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να προκαλέσει πόνο και μούδιασμα στα πόδια. Επίσης, να φοράτε άνετα παπούτσια που παρέχουν καλή υποστήριξη, αφού τα σφιχτά ή άβολα παπούτσια μπορούν να προκαλέσουν πίεση στα πόδια και αίματα.

Επιπλέον, μαθαίνετε να κάθεστε με σωστή στάση, διατηρώντας την πλάτη σε ευθεία γραμμή και τα πόδια σε γωνία 90 μοιρών για να μειώσετε την πίεση στα νεύρα των ποδιών. Επιπλέον, το κάπνισμα πρέπει να αποφεύγεται, καθώς μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία και να περιορίσει τη ροή του αίματος στα πόδια. Τακτικός έλεγχος των επιπέδων σακχάρου στο αίμα είναι σημαντικός, ειδικά για όσους έχουν διαβήτη, καθώς υψηλά επίπεδα σακχάρου μπορούν να επηρεάσουν τα νεύρα των ποδιών.

Επιπλέον συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν περιλαμβάνουν το μασάζ στα πόδια για την βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και την ανακούφιση από τον πόνο, ασκήσεις για την ευελιξία και τη δύναμη των ποδιών, καθώς και την εφαρμογή θερμότητας ή κρύου για ανακούφιση από πόνο και μούδιασμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *