Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie
Πόνος μετά απο Αρθροπλαστική Ισχίου
Ορθοπαιδικές ΠαθήσειςΠαθήσεις στο ΙσχίοΥγεία
0

Πόνος μετά απο Αρθροπλαστική Ισχίου

Ο Πόνος μετά απο Αρθροπλαστική Ισχίου είναι αρκετά συνηθισμένος και μπορεί να διαρκέσει για μερικές εβδομάδες ή ακόμη και μερικούς μήνες. Ωστόσο, κάθε περίπτωση είναι μοναδική και ο πόνος μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τον πόνο μετά από μια αρθροπλαστική ισχίου:

  1. Λάβετε τα φάρμακα που σας προτείνει ο γιατρός σας για τον πόνο. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν αναλγητικά ή αντιφλεγμονώδη φάρμακα.
  2. Εφαρμόστε πάγο στην περιοχή του ισχίου για μείωση του πόνου και της φλεγμονής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγοκύστες ή ακόμη και παγοκύμβαλα, τυλιγμένα σε ένα πανί, και να τα εφαρμόσετε για 15-20 λεπτά τη φορά, αρκετές φορές την ημέρα.
  3. Κάντε θεραπεία φυσικοθεραπείας για να βοηθήσετε στην επανακατάκτηση της κινητικότητας και της δύναμης του ισχίου. Ο φυσικοθεραπευτής σας μπορεί να σας δείξει ασκήσεις ενδυνάμωσης και ευελιξίας που θα βοηθήσουν στην ανάρρωση.
  4. Τηρήστε τις οδηγίες του γιατρού σας σχετικά με το βάρος που μπορείτε να ανεχθείτε, τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε και τον τρόπο που πρέπει να φροντίσετε τον τόπο της εγχείρησης.

Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας σχετικά με τον πόνο στο ισχίο που αντιμετωπίζετε και τις βέλτιστες στρατηγικές αντιμετώπισής του. Με τον χρόνο, ο πόνος συνήθως μειώνεται και η κατάσταση σας βελτιώνεται.

Αν ο Πόνος μετά απο Αρθροπλαστική Ισχίου επιμένει ή επιδεινώνεται, είναι σημαντικό να επικοινωνήσετε άμεσα με τον γιατρό σας. Μπορεί να χρειαστεί να εξετάσει την περίπτωσή σας ξανά για να εξακριβώσει την αιτία του πόνου και να προτείνει περαιτέρω αγωγή.

Ορισμένες πιθανές αιτίες πόνου μετά από αρθροπλαστική ισχίου μπορεί να περιλαμβάνουν:

  1. Φλεγμονή ή λοίμωξη: Μια λοίμωξη στην περιοχή της εγχείρησης μπορεί να προκαλέσει πόνο. Αν αυτό συμβαίνει, θα χρειαστεί να λάβετε αντιβιοτικά για τη θεραπεία της.
  2. Αστάθεια ή λανθασμένη τοποθέτηση του αρθροπλαστικού αρθρώματος: Σε ορισμένες περιπτώσεις, το αρθροπλαστικό αρθρώμα μπορεί να μην τοποθετηθεί σωστά ή να προκαλέσει αστάθεια. Αυτό μπορεί να απαιτήσει επιπλέον επέμβαση.
  3. Προβλήματα με την επούλωση: Σε ορισμένες περιπτώσεις, η περιοχή της εγχείρησης μπορεί να μην επουλωθεί σωστά ή μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με τις εσωτερικές ραφές. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο και αίσθημα τριβής.
Διαβάστε  Κότσι στο Πόδι - Αίτια, Συμπτώματα, Θεραπεία

Ο γιατρός σας θα είναι ο καλύτερος να εκτιμήσει την κατάστασή σας και να σας παράσχει τις κατάλληλες συμβουλές και τη θεραπεία που χρειάζεστε. Μην διστάσετε να τον επικοινωνήσετε για να λάβετε την κατάλληλη φροντίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *