Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie
Αρθροπλαστική Ισχίου – Ποιες είναι οι προυποθέσεις
Αρθροπλαστικές Επεμβάσεις
0

Αρθροπλαστική Ισχίου – Ποιες είναι οι προυποθέσεις

Για να επιτυχημένη  μια αρθροπλαστική ισχίου, υπάρχουν διάφορες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται.

  1. Σωστή ένδειξη

Ο χρόνος που θα επιλεγεί να γίνει η αρθροπλαστική είναι πάρα πολύ σημαντικός. Συμφωνα με τις οδηγίες ο αθενής θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 μήνες πόνο στο ισχίο που περιορίζει την απόσταση που μπορεί να περπατήσει και μείωση του εύρους της κίνησης της άρθρωσης. Η ακτινολογικός έλεγχος πρέπει να παρουσιάζει μείωση του μεσάρθριου διαστήματος.

      2. Σωστή προετοιμασία

Πριν την επέμβαση ο ασθενής πρέπει να προετοιμαστεί σωστά. Η φαρμκευτική θεραπεία θα πρέπει αν είναι απαραίτητο να προσαρμοστεί σε σωστό χρόνο πριν το χειρουργείο. Ορισμένα αντιδιαβητικά όπως πχ. η μετφορμίνη ή αντιπηκτικά φάρμακα θα πρεπει να διακοπούν σε σωστό χρονικό διάστημα πριν την επέμβαση αρθροπλαστικής.  Συγχρόνως μπορεί να είναι απαραίτητη η έναρξη  φαρμακευτικής αγωγής ώστε ο ασθενής να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση προεγχειρητικά.

Παράλληλα  σημαντική θεωρείται η βελτιώση της φυσικής κατάστασης  ώστε η αποκατάσταση να είναι πιο αποτελεσματική και γρήγορη. Με ισομετρικές ασκήσεις και κινησιοθεραπεία χτιζεται ενα δυνατό μυικό σύστημα  που μπορεί να ανταπεξέρθει στς απαιτήσεις  της φυσιοθεραπειας μετεγχειρητικά

Αναλυτικά στο άρθρο του Ορθοπεδικού Σκαρδούτσου.

 

Διαβάστε  6 συνήθη συμπτώματα ρήξης πρόσθιου χιαστού - Αντιμετώπιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *