Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie
Αρθροπλαστική Ισχίου
Αρθροπλαστικές ΕπεμβάσειςΟρθοπαιδικές ΠαθήσειςΠαθήσεις στο Ισχίο
0

Αρθροπλαστική Ισχίου

Η αρθροπλαστική ισχίου είναι μία χειρουργική διαδικασία που πραγματοποιείται για την αντικατάσταση της αρθρώσεως του ισχίου με ένα τεχνητό αρθροπλαστικό ανταλλακτικό. Η αρθροπλαστική ισχίου συνήθως πραγματοποιείται όταν ο ασθενής πάσχει από σοβαρή αρθρίτιδα του ισχίου, οστεοαρθρίτιδα, θλάσεις ή κάποιου είδους ισχιαλγία που περιορίζει σημαντικά την κινητικότητα και προκαλεί έντονο πόνο.

Κατά τη διάρκεια της αρθροπλαστικής ισχίου, ο χειρουργός αφαιρεί τον κατεστραμμένο ιστό της αρθρώσεως του ισχίου και αντικαθιστά τον με ένα τεχνητό εμφυτεύματος, γνωστό και ως αρθροπλαστικό ανταλλακτικό. Το ανταλλακτικό αυτό συνήθως αποτελείται από μέταλλο και πλαστικό και σχεδιάζεται να αναπαράγει τη λειτουργία της φυσιολογικής αρθρώσεως του ισχίου.

Η αρθροπλαστική ισχίου είναι μία σημαντική χειρουργική επέμβαση και απαιτεί επαρκή προετοιμασία και ακολούθηση της κατάλληλης μετεγχειρητικής αποκατάστασης.

Μετεγχειρητική φροντίδα. Μετά την αρθροπλαστική ισχίου, ο ασθενής θα χρειαστεί να ακολουθήσει μερικές συστάσεις για τη μετεγχειρητική φροντίδα και αποκατάσταση. Οι κύριες συστάσεις περιλαμβάνουν τα εξής:

  1. Νοσηλεία: Αρχικά, ο ασθενής θα παραμείνει στο νοσοκομείο για μερικές ημέρες μετά την επέμβαση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα λάβει φαρμακευτική αγωγή για την ανακούφιση του πόνου και θα παρακολουθηθεί από το ιατρικό προσωπικό για την εποπτεία της επούλωσης και της αποκατάστασης του ισχίου.
  2. Φυσική θεραπεία: Μετά την εξιτήρια, ο ασθενής θα υποβληθεί σε φυσική θεραπεία που θα στοχεύει στην ενίσχυση της μυϊκής δύναμης και την αποκατάσταση της κινητικότητας του ισχίου. Ο φυσικοθεραπευτής θα καθοδηγήσει τον ασθενή σε ασκήσεις και κινήσεις που θα τον βοηθήσουν να αποκτήσει ξανά τη φυσιολογική λειτουργία του ισχίου.
  3. Προφυλακτικά μέτρα: Κατά την αποκατάσταση, ο ασθενής θα πρέπει να λαμβάνει προφυλακτικά μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα επανεμφάνισης του προβλήματος. Συγκεκριμένα, ο ασθενής θα πρέπει να αποφεύγει τις δραστηριότητες που ενδέχεται να επιβαρύνουν το ισχίο του για μερικές εβδομάδες, όπως το τρέξιμο, ο αθλητισμός, η ανύψωση βαριών αντικειμένων και το περπάτημα μεγάλης απόστασης.
  4. Διατροφή: Η διατροφή του ασθενή μετά την αρθροπλαστική ισχίου είναι σημαντική για την επιτυχή αποκατάσταση του. Ο ασθενής θα πρέπει να ακολουθεί μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες, που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη των μυών και στην επούλωση των ιστών.
  5. Επικοινωνία με τον γιατρό: Είναι σημαντικό ο ασθενής να επικοινωνεί συχνά με τον γιατρό του και να του αναφέρει οποιαδήποτε σημάδια επιπλοκών, όπως πόνος, απότομη απώλεια βάρους ή πυρετός.
Διαβάστε  Τι σημαίνει Ανάστροφη Αρθροπλαστική Ώμου

Ποιο είναι το κόστος της Αρθροπλαστικής Ισχίου;

Το κόστος αρθροπλαστικής ισχίου μπορεί να διαφέρει ανάλογα με πολλούς παράγοντες, όπως η χώρα, το νοσοκομείο, ο γιατρός και οι συγκεκριμένες ανάγκες του ασθενούς. Το κόστος περιλαμβάνει συνήθως την εξέταση πριν από την επέμβαση, την ίδια την αρθροπλαστική, τον χειρουργό, το νοσοκομείο και την αναισθησία.

Σε πολλές χώρες, η αρθροπλαστική ισχίου είναι καλυμμένη από το δημόσιο συστήματα υγείας, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ωστόσο, αν επιλέξετε να κάνετε την αρθροπλαστική ισχίου σε ιδιωτικό νοσοκομείο, το κόστος θα εξαρτηθεί από τις τιμές που θέτει το συγκεκριμένο ιδιωτικό ιατρικό κέντρο.

Επιπλέον, θα ήταν καλό να συζητήσετε το θέμα με τον ιατρό ή με ειδικό σε αρθροπλαστική ισχίου για περαιτέρω πληροφορίες και συστάσεις. Οι επαγγελματίες μπορούν να αξιολογήσουν την κατάστασή σας και να σας παράσχουν ακριβέστερες πληροφορίες σχετικά με την αρθροπλαστική ισχίου, συμπεριλαμβανομένου του κόστους, στην περίπτωσή σας.

Θυμηθείτε ότι οι πληροφορίες σχετικά με τα κόστη μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή και την κλινική, και είναι σημαντικό να εξετάσετε τις προσφορές και τις επιλογές που σας παρέχονται προτού λάβετε την τελική απόφαση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *