Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie
Ρομποτική Αρθροπλαστική Γόνατος
Αρθροπλαστικές Επεμβάσεις
0

Ρομποτική Αρθροπλαστική Γόνατος – Νέα Τεχνολογία

Το Cori είναι ένα σύστημα ρομποτικής τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στη χειρουργική και στη ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος από την εταιρεία Smith & Nephew, μια κορυφαία εταιρεία στον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας. Το Cori δίνει τη δυνατότητα στους χειρουργούς να πραγματοποιούν ακριβείς επεμβάσεις στο γόνατο με τη βοήθεια της ρομποτικής τεχνολογίας.

Η ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος είναι γνωστή για την ακρίβεια και την ασφάλεια που προσφέρει στις επεμβάσεις, μειώνοντας τον κίνδυνο επιπλοκών και επιτυγχάνοντας βελτιωμένα αποτελέσματα για τους ασθενείς.

Οι χειρουργοί ελέγχουν το ρομπότ μέσω ενός υπολογιστή και το καθοδηγούν για την ακριβή τοποθέτηση εμφυτευμάτων ή για άλλες χειρουργικές διαδικασίες, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη ακρίβεια και λιγότερες επιπλοκές κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση.

Η εφαρμογή του Cori της Smith & Nephew είναι ένα παράδειγμα πώς η ρομποτική τεχνολογία ενσωματώνεται στην ιατρική πρακτική, προσφέροντας βελτιωμένη περίθαλψη και αποτελέσματα στους ασθενείς.

Τα θετικά στοιχεία της Ρομποτική Αρθροπλαστική Γόνατος, με τη χρήση του Cori της Smith & Nephew, περιλαμβάνουν:

 1. Ακρίβεια: Το Cori επιτρέπει στον χειρουργό να εκτελεί ακριβείς κινήσεις και τοποθετήσεις εμφυτευμάτων με υψηλή ακρίβεια, κρίσιμη για επεμβάσεις στο γόνατο.
 2. Ελαχιστοποίηση του τραύματος: Η ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος συνήθως απαιτεί μικρότερες τομές στον ασθενή σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χειρουργικές επεμβάσεις, προσφέροντας έτσι ελαχιστοποίηση του τραύματος και γρηγορότερη ανάρρωση.
 3. Ελάχιστος πόνος και απώλεια αίματος: Λόγω της ακριβούς φύσης των επεμβάσεων, οι ασθενείς συνήθως αντιμετωπίζουν λιγότερο πόνο και απώλεια αίματος.
 4. Συντομότερη νοσηλεία: Η ανάρρωση είναι συνήθως ταχύτερη και πιο αποτελεσματική, με αποτέλεσμα να παραμένουν οι ασθενείς λιγότερο χρόνο στο νοσοκομείο.
 5. Προσαρμοστικότητα: Οι χειρουργοί μπορούν να προσαρμόσουν τη χειρουργική διαδικασία στις ανάγκες κάθε ασθενούς, λαμβάνοντας υπόψη τις μοναδικές ανατομικές τους χαρακτηριστικές.
 6. Προσομοίωση Επέμβασης: Πραγματοποιείται προσομοίωση της επέμβασης πριν από την πραγματική χειρουργική επέμβαση.
 7. Ακριβής Τοποθέτηση Εμφυτευμάτων: Εξασφαλίζεται η σωστή τοποθέτηση των εμφυτευμάτων στην αρθροπλαστική του γόνατο και η εξισορρόπηση των μαλακών μορίων γύρω από την άρθρωση.
 8. Real-time Πληροφορίες: Ο χειρουργός έχει πρόσβαση σε πληροφορίες για τη θέση του εμφυτεύματος κατά τη διάρκεια της επέμβασης.
 9. Χωρίς Επιβάρυνση από Ακτινοβολία: Η επέμβαση γίνεται χωρίς ανάγκη για αξονική τομογραφία, μειώνοντας την έκθεση σε ακτινοβολία.
 10. Υψηλή Ανάλυση κατά τη Διάρκεια του Χειρουργείου: Παρέχεται υψηλή ανάλυση και πληροφόρηση κατά τη διάρκεια της επέμβασης.
 11. Ποικιλία Επιλογών: Υπάρχει δυνατότητα χρήσης 6 διαφορετικών τύπων αρθροπλαστικής γόνατος ανάλογα με την ηλικία και τη δραστηριότητα του ασθενούς.
Διαβάστε  Αρθροπλαστική Ισχίου – Ποιες είναι οι προυποθέσεις

Αυτά τα πλεονεκτήματα καθιστούν τη ρομποτική αρθροπλαστική μια αποτελεσματική και ασφαλή επιλογή για πολλούς ασθενείς.

Η ρομποτική χειρουργική αρθροπλαστική γόνατος αντιπροσωπεύει μια προηγμένη τεχνική για την αντικατάσταση ενός κατεστραμμένου γόνατος.

Στη ρομποτική αρθροπλαστική, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής συνδέεται με αισθητήρες και εργαλεία. Οι αισθητήρες παρέχουν διαρκώς πληροφορίες στον χειρουργό σχετικά με την ανατομία του γόνατος κατά τη διάρκεια της επέμβασης, επιτρέποντάς του να τοποθετήσει το εμφύτευμα με ακρίβεια. Η χρήση του ρομποτικού συστήματος μειώνει τον κίνδυνο σφαλμάτων και βοηθά στην αποκατάσταση της φυσιολογικής ανατομίας. Η ανατομία αποκαθίσταται γρήγορα και η ανάρρωση του ασθενούς επιταχύνεται.

Η συνδυασμένη χρήση της ρομποτικής αρθροπλαστικής με τα πρωτόκολλα Fast-Track αποκατάστασης εξασφαλίζει γρήγορη αποκατάσταση, διατήρηση μυικής μάζας και μείωση του πόνου και των επιπλοκών.

Η επιλογή των εμφυτευμάτων προσαρμόζεται ατομικά στον κάθε ασθενή, με γνώμονα τη φυσιολογική κίνηση της αρθρώσεως. Μέσω εξατομικευμένου προεγχειρητικού σχεδιασμού και προσομοίωσης της επέμβασης, ο γιατρός επιλέγει τα εμφυτεύματα που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες του κάθε ασθενούς, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της άρθρωσης. Τα υλικά των εμφυτευμάτων είναι συμβατά με το ανθρώπινο σώμα, εξασφαλίζοντας την απουσία τοπικών αντιδράσεων ή απώθησης από τον οργανισμό. Η ακριβής ευθυγράμμιση του ανατομικού άξονα με χρήση του ρομποτικού πλοηγού διασφαλίζει τη μακροβιότητα των εμφυτευμάτων και αποτρέπει την ανάγκη για μελλοντικές επεμβάσεις.

Οι ενδείξεις για τη ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος είναι οι ίδιες με αυτές της συμβατικής. Οι ασθενείς πρέπει να είναι πρόθυμοι να συμμετάσχουν στη διαδικασία αποκατάστασης μετά την επέμβαση.

Πριν αποφασίσετε για ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν έμπειρο ορθοπεδικό χειρουργό για να συζητήσετε εάν αυτή είναι η κατάλληλη επιλογή για εσάς.

Διαβάστε  Ρομποτική Αρθροπλαστική Χειρουργική στο Γόνατο

Οι μύθοι σχετικά με τη ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος και τη χρήση πλοηγού ή ρομποτικού συστήματος απαιτούν διευκρίνιση:

Συντομότερη Νοσηλεία: Υπάρχει η πίστη ότι ο χρόνος νοσηλείας μπορεί να μειωθεί στο εύρος των 1-2 ημερών. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι ο χρόνος νοσηλείας παραμένει συνήθως ο ίδιος.

Καινοτόμο Υλικό: Υπάρχει μια έννοια ότι το oxinium, ένα καινοτόμο υλικό αρθροπλαστικής με χαμηλό συντελεστή τριβής, χρησιμοποιείται μόνο σε συνδυασμό με ρομποτικά συστήματα. Ωστόσο, τα εμφυτεύματα παραμένουν τα ίδια, και το oxinium ως υλικό στην αρθροπλαστική γόνατος υπήρχε πριν από την εισαγωγή των ρομποτικών συστημάτων.

Κινητοποίηση: Υπάρχει η πρόταση ότι ο ασθενής μπορεί να ανακάμψει και να κινηθεί την ίδια ημέρα της επέμβασης. Αλλά, ανεξαρτήτως του εάν χρησιμοποιείται ρομποτικό σύστημα ή όχι, ο ασθενής συνήθως κινητοποιείται την ίδια ημέρα.

Πριν από μια ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος, οι ασθενείς πρέπει να συζητήσουν εκτενώς με τον χειρουργό τους για τα πλεονεκτήματα, τους κινδύνους και τις επιλογές της χειρουργικής τεχνικής που θα χρησιμοποιηθεί. Οι επιλογές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την κατάσταση του ασθενούς και τις ατομικές του ανάγκες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *