Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie
Ποιος επηρεάζεται από τη ψωριασική αρθρίτιδα
Ορθοπαιδικές ΠαθήσειςΥγεία
0

Ποιος επηρεάζεται από τη ψωριασική αρθρίτιδα;

Κύρια επηρεάζονται άτομα με ψωρίαση, χωρίς να είναι απαραίτητο να υπάρχει δερματοπάθεια. Ο γενετικός παράγοντας επίσης παίζει ρόλο, καθώς υπάρχει κληρονομική αντιστοιχία. Η αρθρίτιδα αυτή επηρεάζει τόσο άνδρες όσο και γυναίκες, κυρίως σε ηλικίες 35-55 ετών, αλλά δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό το εύρος ηλικιών.

 Είναι μεταδοτική;

Όχι, δεν είναι μεταδοτική. Πρόκειται για μία ασθένεια που σχετίζεται με το ανοσοποιητικό σύστημα. Ακόμη και αν έρθετε σε επαφή με κάποιον που πάσχει από ψωριασική αρθρίτιδα, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης.

Η ψωριασική αρθρίτιδα μπορεί να επηρεάσει οποιαδήποτε αρθρώσεις στο σώμα. Συνήθως, ξεκινά από τις μικρές αρθρώσεις, όπως αυτές στα δάκτυλα των χεριών και των ποδιών. Λόγω της συνεχούς φλεγμονής, οδηγεί σε σταδιακή παραμόρφωση των αρθρώσεων που πλήττει.

Η ζημία στις αρθρώσεις μπορεί να περιορίσει σημαντικά την ικανότητα εκτέλεσης καθημερινών εργασιών και τη συμμετοχή σε δραστηριότητες που παλιότερα ο ασθενής απολάμβανε. Η περιορισμένη κινητικότητα με τον χρόνο καθιστά τις αρθρώσεις όλο και πιο ακαμψίας και τους μύες πιο αδύναμους.

Η ζωή με ψωριασική αρθρίτιδα μπορεί να αντιμετωπιστεί με προσοχή και ενημέρωση, παρά τις δυσκολίες που ενδέχεται να προκαλεί. Οι ασθενείς μπορούν να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη φροντίδα τους, να ενημερώνονται για τις πιο πρόσφατες θεραπείες και να αναζητούν τρόπους αντιμετώπισης των σωματικών και συναισθηματικών επιπτώσεων της ασθένειας. Με την κατάλληλη υποστήριξη και θεραπεία, μπορούν να διαχειριστούν τα συμπτώματα και να ζήσουν μια υγιή και ενεργή ζωή.

Αναλυτικά μας εξηγεί ο Ορθοπεδικός Σκαρδούτσος.

Διαβάστε  Αρθροπλαστική Ισχίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *