Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie
Τι είναι η Αρθροπλαστική ισχίου
Αρθροπλαστικές ΕπεμβάσειςΟρθοπαιδικές ΠαθήσειςΠαθήσεις στο Ισχίο
0

Τι είναι η Αρθροπλαστική ισχίου;

Η αντικατάσταση του ισχίου είναι απαραίτητη σε περιπτώσεις επώδυνης αρθροπάθειας του ισχίου (coxarthrosis) και σε περιπτώσεις μετατοπισμένων καταγμάτων του μηριαίου αυχένα με διαταραχή της κυκλοφορίας της μηριαίας κεφαλής (νέκρωση της μηριαίας κεφαλής). Η αρθροπάθεια του ισχίου χαρακτηρίζεται από επώδυνη φθορά του αρθρικού χόνδρου και οστικές αλλαγές, που συχνά συνδέονται με φλεγμονή του αρθρικού υμένα (αρθρίτιδα).

Τι είναι η Αρθροπλαστική ισχίου;

Η αρθροπλαστική ισχίου είναι μια χειρουργική επέμβαση που χρησιμοποιείται για να αντικαταστήσει το κατεστραμμένο ή αρθρικά ασθενές ισχίο με προσθετική τεχνητή άρθρωση. Μπορεί επίσης να βελτιώσει την κινητικότητα και τη λειτουργικότητα του ισχίου και να βοηθήσει στην επαναφορά της ανεξαρτησίας του ασθενούς.

Η πλαστική επιφάνεια στήριξης (πολυαιθυλένιο) είναι ένα κρίσιμο στοιχείο της αρθροπλαστικής που έχει την τάση να φθείρεται με την πάροδο του χρόνου με τα αυξημένα επίπεδα δραστηριότητας. Ωστόσο, οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν επιτρέψει την παραγωγή πιο ανθεκτικών επιφανειών στήριξης που μπορούν να αντέξουν υψηλότερα επίπεδα δραστηριότητας και να φθαρούν με βραδύτερο ρυθμό.

Η αρθροπάθεια του ισχίου οδηγεί σε απώλεια της λειτουργίας της άρθρωσης του ισχίου με αισθητή δυσκαμψία και επηρεάζει σημαντικά την καθημερινή κινητικότητα του ασθενούς στην καθημερινή ζωή και το βηματισμό του. Μια πρόθεση ισχίου αποκαθιστά την κινητικότητα και, σε κάποιο βαθμό, την ικανότητα άθλησης. Εξαλείφει επίσης τον έντονο πόνο στις αρθρώσεις σε σημαντικό βαθμό.

Αν και η εμφύτευση μιας τεχνητής άρθρωσης ισχίου αποτελεί σήμερα μια επέμβαση ρουτίνας, εξακολουθεί να απαιτεί μέγιστη εμπειρία από τον χειρουργό λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών κάθε ασθενούς και της ποικιλίας των διαθέσιμων υλικών, τύπων πρόθεσης και τεχνικών στερέωσης.

Αναλυτικά στο άρθρο του Ορθοπεδικού Σκαρδούτσου.

Διαβάστε  Αρθροπλαστική Ισχίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *