Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie
Ρομποτική Αρθροπλαστική Χειρουργική στο Γόνατο
Αρθροπλαστικές Επεμβάσεις
0

Ρομποτική Αρθροπλαστική Χειρουργική στο Γόνατο

Το Cori ανήκει στην εταιρεία Smith & Nephew, μια κορυφαία εταιρεία στον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας, που εξειδικεύεται σε προϊόντα και τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στη χειρουργική. Το Cori αποτελεί ένα ρομποτικό σύστημα που χρησιμοποιείται στον χειρουργικό τομέα, ειδικά για επεμβάσεις στο γόνατο.

Οι χειρουργοί χρησιμοποιούν το Cori για την πραγματοποίηση ακριβών επεμβάσεων στο γόνατο με την υποστήριξη της ρομποτικής τεχνολογίας. Η χρήση της ρομποτικής χειρουργικής μπορεί να προσφέρει υψηλή ακρίβεια και ασφάλεια κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων, μειώνοντας τον κίνδυνο επιπλοκών και επιτυγχάνοντας βελτιωμένα αποτελέσματα για τους ασθενείς.

Ο χειρουργός ελέγχει το ρομπότ μέσω ενός υπολογιστή και καθοδηγεί τις κινήσεις του για την ακριβή τοποθέτηση εμφυτευμάτων ή για άλλες χειρουργικές διαδικασίες. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να συμβάλει σε μεγαλύτερη ακρίβεια και λιγότερες επιπλοκές τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την επέμβαση. Η χρήση του Cori αποτελεί ένα παράδειγμα πώς η ρομποτική τεχνολογία ενσωματώνεται στον τομέα της ιατρικής για τη βελτίωση της χειρουργικής πρακτικής και την παροχή βελτιωμένης περίθαλψης στους ασθενείς.

Τα βασικά πλεονεκτήματα της ρομποτικής χειρουργικής για το γόνατο με τη χρήση του Cori της Smith & Nephew περιλαμβάνουν:

  1. Υψηλή ακρίβεια: Το Cori επιτρέπει στον χειρουργό να πραγματοποιεί πολύ ακριβείς κινήσεις και τοποθετήσεις εμφυτευμάτων, προσφέροντας έτσι υψηλή ακρίβεια, η οποία είναι κρίσιμη για επεμβάσεις στο γόνατο.
  2. Ελαχιστοποίηση τραυματισμού: Η ρομποτική χειρουργική συχνά απαιτεί μικρότερες τομές στον ασθενή σε σύγκριση με τις παραδοσιακές χειρουργικές επεμβάσεις, με αποτέλεσμα την ελάχιστοποίηση του τραυματισμού και την πιο γρήγορη ανάρρωση.
  3. Ελάχιστος πόνος και απώλεια αίματος: Λόγω της υψηλής ακρίβειας και της ελαχιστοποίησης τραυματισμού, οι ασθενείς συνήθως αντιμετωπίζουν λιγότερο πόνο και απώλεια αίματος κατά τη διάρκεια της επέμβασης.
  4. Συντομότερη νοσηλεία: Επειδή η ανάρρωση είναι συνήθως ταχύτερη και αποτελεσματικότερη, οι ασθενείς χρειάζονται λιγότερο χρόνο νοσηλείας στο νοσοκομείο.
Διαβάστε  6 συνήθη συμπτώματα ρήξης πρόσθιου χιαστού - Αντιμετώπιση

Προσαρμοστικότητα: Οι χειρουργοί έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τη χειρουργική διαδικασία στις αναγκαίες απαιτήσεις του κάθε ασθενούς, λαμβάνοντας υπόψη τα μοναδικά ανατομικά χαρακτηριστικά του.

Πριν από μια ρομποτική επέμβαση στο γόνατο, είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί λεπτομερής συζήτηση ανάμεσα στους ασθενείς και τους χειρουργούς τους, προκειμένου να εξεταστούν προσεκτικά τα πλεονεκτήματα, τον κίνδυνο και τις διαθέσιμες επιλογές χειρουργικής τεχνικής. Οι διαθέσιμες επιλογές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την κατάσταση του ασθενούς και τις ατομικές του ανάγκες.

Ο ελέγχος πριν από την επέμβαση περιλαμβάνει την αξονική τομογραφία του γόνατος με σκοπό τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου ψηφιακού μοντέλου της ανατομίας του ασθενούς. Το ψηφιακό αυτό μοντέλο εισάγεται στο λογισμικό του συστήματος Mako και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου σχεδίου προεγχειρητικής προετοιμασίας. Με βάση αυτό το σχέδιο, ο χειρουργός μπορεί να τοποθετήσει τα εμφυτεύματα της αρθροπλαστικής σε εικονική βάση στο γόνατο του ασθενούς.

Αυτή η διαδικασία αντιστοιχεί σε μια ψηφιακή προσομοίωση της επέμβασης, η οποία επιτρέπει την εύρεση της βέλτιστης θέσης για τα εμφυτεύματα και την ανάλυση της κίνησης του γόνατος μετά την επέμβαση.

Το ειδικό λογισμικό παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πώς θα λειτουργήσει το γόνατο μετά την επέμβαση προτού αυτή πραγματοποιηθεί. Με αυτόν τον τρόπο, ο χειρουργός αποκτά πλήρη εμπιστοσύνη στο σχέδιο της επέμβασής του και μπορεί να προβλέψει πιθανές παραμέτρους που επηρεάζουν την επιτυχία της.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, αφού γίνει η πρόσβαση στο γόνατο, τοποθετούνται αισθητήρες στα οστά του μηρού και της κνήμης, οι οποίοι επιτρέπουν την επικοινωνία με το ρομποτικό σύστημα Mako. Αυτοί οι αισθητήρες επιτρέπουν επίσης τον προσανατολισμό του ρομποτικού συστήματος σε περίπτωση αλλαγών στη θέση του ασθενούς.

Διαβάστε  Τι είναι η Αρθροπλαστική ισχίου;

Στη συνέχεια, ο χειρουργός Ορθοπεδικός χρησιμοποιεί το σύστημα Mako για να εκτελέσει τη χειρουργική επέμβαση, ακολουθώντας το εξατομικευμένο προεγχειρητικό σχέδιο. Οι οστεοτομίες, που είναι κρίσιμες για την επιτυχία της επέμβασης, πραγματοποιούνται υπό την καθοδήγηση του ρομποτικού συστήματος Mako, βοηθώντας τον χειρουργό στην εκτέλεση της επέμβασης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *