Πολιτική απορρήτου Πολιτική cookie
Κοινές αιτίες φλεγμονής στο ισχίο
Ορθοπαιδικές ΠαθήσειςΠαθήσεις στο ΙσχίοΥγεία
0

Κοινές αιτίες φλεγμονής στο ισχίο

Η φλεγμονή στο ισχίο μπορεί να προκαλείται από διάφορους παράγοντες και συχνά εμφανίζεται ως αποτέλεσμα κακώσεων, υπερφόρτωσης ή άλλων παθήσεων.

Ορισμένες κοινές αιτίες φλεγμονής στο ισχίο περιλαμβάνουν τις εξής:

Hip impingement: Αποτελεί μια κατάσταση όπου οι ακροφύσιοι του ισχίου (femoral head) και η κοτύλη  (acetabulum) δεν αλληλεπιδρούν ομαλά, έχοντας μια πρόσκρουση, οδηγώντας σε φλεγμονή των μαλακών ιστών γύρω από το ισχίο.

Τενοντίτιδα ισχιοκνημιαίων (Hip flexor tendonitis): Η φλεγμονή των τενόντων του ισχιο-κνημιαίου μυός μπορεί να προκαλέσει πόνο και δυσφορία στην περιοχή του ισχίου.

Οστεοαρθρίτιδα (Osteoarthritis): Η φλεγμονή που σχετίζεται με την οστεοαρθρίτιδα μπορεί να επηρεάσει το ισχίο και να προκαλέσει πόνο και δυσκαμψία.

Τραυματισμοί: Κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων ή ατυχημάτων, μπορεί να προκληθούν τραυματισμοί στο ισχίο

Διάστρεμμα ισχίου: Μια ξαφνική τραυματική δύναμη στο ισχίο μπορεί να προκαλέσει διάστρεμμα των μαλακών ιστών γύρω από την περιοχή.

Κατάγματα: Τα κατάγματα του ισχίου μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή φλεγμονή και πόνο.

Θυλακίτιτδα: Η θυλακίτιδα ισχίου (hip bursitis στα αγγλικά) είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση που επηρεάζει τη θυλάκιο ισχίου, μια μικρή σακούλα γεμάτη υγρό που βρίσκεται κοντά στον αρθρώσιμο χώρο του ισχίου. Η θυλάκιος ισχίου λειτουργεί ως αποστραγγιστική τσάντα, προστατεύοντας τους μύες και τους τένοντες από τριβή ή πίεση κατά τη διάρκεια κινήσεων του ισχίου.

Οι κύριες αιτίες της θυλακίτιδας ισχίου περιλαμβάνουν υπερχρήση, τραυματισμό, μηχανική υποστήριξη ανεπαρκούς αρθρώσεως, φλεγμονή ή άλλες παθήσεις (όπως οστεοαρθρίτιδα ή ρευματοειδής αρθρίτιδα), ή μυϊκές ανισορροπίες. Οι συμπτώματα της θυλακίτιδας ισχίου μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο, ευαισθησία και φουσκάλες στην περιοχή του ισχίου, καθώς και δυσκολία κινήσεων.

Διαβάστε αναλυτικά.

Διαβάστε  Οι καλύτεροι χειρουργοί Θυρεοειδούς - Πως να βρεις Ιατρό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *